Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärdeplats för Hitta ut Hudiksvall

/
  • Andreas Davidsson vill sätta Hudiksvall på kartan som en bra folkhälsokommun. I bild med Lennart Winberg till höger.

Efter bara två säsonger har Hudiksvall blivit den fjärde populäraste Hitta ut orten i Sverige.
– Det är helt otroligt, säger Hitta ut Hudiksvalls projektledare Andreas Davidsson.

Annons

Av de sexton Hitta ut orter som finns i Sverige ligger Hudiksvall på fjärde plats i antalet aktiva, registrerade deltagare. 1 147 personer har registrerat en checkpoint i kommunens skogar.

– Jag blev förvånad när jag kollade upp statistiken häromkvällen och såg att vi hade gått om Sundsvall, säger Hitta ut Hudiksvalls projektledare Andreas Davidsson och fortsätter: Sundsvall har varit en populär Hitta ut ort i många år.

Förra året deltog 890 personer i Hitta ut, och Andreas Davidsson säger att de har en stor del i årets ökning.

– De har varit en bra grund för i år. De som deltog förra året har pratat om det på jobbet till exempel och på så vis spridit det till andra.

Syftet med Hitta ut är att få ut folk i skog och mark, men det är också ett sätt för de arrangerande orienteringsklubbarna i Hudiksvall, Forsa och Dellen att visa upp sin sport.

Årets mål på 1 000 deltagare passerades för ett par veckor sedan, och än finns flera veckor kvar av säsongen, som slutar den sista oktober. Till dess hoppas Andreas Davidsson att ännu fler hinner registrera sig och delta i Hitta ut, så att Hudiksvall kan få en pallplats. Tredjeplatsaren Skövde har bara femtio personer fler.

– Hitta ut är egentligen ingen tävling, men det är klart att vi jämför oss med andra. Fjärdeplatsen är den första förloraren. Det skulle vara en kul grej att knäppa de andra orterna på näsan med och att kunna sätta Hudiksvall på kartan som en bra folkhälsokommun, säger Andreas Davidsson.

Mer läsning

Annons