Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fixar inför folkfest

/
  • Bra medarbetare är A och O vid stora arrangemang.
  • Gott om friskluft får Erik Ohlsson på sitt tillfälliga utomhuskontor.
  • Det är mycket logistik som ska klaffa.
  • Gammalt byts mot nytt. Vita pelare i sångkapellet byts mot stålbalkar vid nya scenen..
  • Tivolit huserar i år på gatan nedanför Köpmanberget.
  • Arrangören Radjo Askander är för dagen också grovarbetare.

Byggnationerna av scen och festplats till Hudikkalaset är i gång. Det är full aktivitet på området.
Det råder full aktivitet uppe på festplatsen Köpmanberget i Hudiksvall. På torsdag drar Hudikkalaset i gång på den anrika platsen som under lång tid använts väldigt lite för evenemang.
– Vi var här på Köpmanberget första året vi körde Hudikkalaset. Nu är vi tillbaka och det har aldrig känts så bra som nu, säger en av arrangörerna Erik Ohlsson.
Det är mycket som ska fungera vad gäller det praktiska, allt från staket och scenbygge till elektronik, säkerhet och matplatser.
– Den gamla scenen på området kommer att få en ramp för att rullstolsburna ska få platser där och kunna se så bra som möjligt, säger han.
Arrangörerna räknar med att det kommer cirka 5000 personer per dag under Hudikkalaset. Tanken är att det ska vara två scener som alternerar med olika artister.
– Fönstren vid inomhusscenen kommer att plockas bort så man ska kunna se båda scenerna oavsett om man befinner sig inomhus eller utomhus, säger Erik Ohlsson.
Eftersom det är en gammal festplats finns redan faciliteter som toaletter och loger på plats vilket gör arrangemanget mer lätthanterligt.
Radjo Askander som är medarrangör strävar efter att göra platsen mer anpassad till eventområde efter den standard som krävs i dag.
– Det har gjorts investeringar i köket, byggts en veranda och vi har glasat in dansbanan, säger Radjo Askander.
Investeringarna inför Hudikkalaset ses som en del av en större satsning med återkommande event i framtiden. Arrangörerna tycker att Köpmanberget är en fin och outnyttjad plats som förtjänar ett bättre öde.
– Det är viktigt att skapa en tilltalande atmosfär som gör det värt att komma hit, säger Radjo Askander.
Det är en historisk plats som haft besök av storheter genom åren. Bland annat har Abba, Björn Skifs och Ebba Grön spelat på Köpmanberget.
– Man kan se autografer och hälsningar på väggen i logerna, säger Erik Ohlsson.
Målet för arrangörerna är att Hudikkalaset ska vara en folkfest för alla i alla åldrar.
– Vi bygger bland annat ett område med en mindre scen, tv-spelshörna, skateboardramp och graffittivägg till de som är lite yngre, säger Erik Ohlsson.

Annons

Mer läsning

Annons