Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmfest för unga

/
  • Irina Fahlberg har nått målet med sitt projekt, en filmfestival.
  • Aleksandra Beltowska betalar gärna för filmkvällen och får biljett av Karolina Yildiz.
  • Karolina Yildiz och Karolin Rooth tog med nöje sig an kassatjänsten för kvällen.
  • Sofie Olskims Lusth var allt i allo under kvällen och stämplade alla besökare som hade löst biljett.

På fredagskvällen föddes en filmfestival i Svea bio. Målet är att göra Delsbo lite roligare och publiken var positiv till arrangemanget.

Annons

– Det här känns bra. Jag hoppas på en fortsättning och att det kan utvecklas till något större. Kanske med dokumentärer, kortfilmer och lokala egna bidrag. Fast då behövs lite mer medel.

Irina Fahlberg är nu vid målet på sin idé inom Projekt Sigrid. Hon berättar i Svea bios foajé att hon valde att göra en filmfestival som sitt projekt.

– Jag tycker inte att det händer så mycket inom kulturen här och det vill jag ändra på, förklarar hon med ett leende.

Förberedelserna inför filmfestivalen har pågått sedan i februari.

– Från början hade jag tänkt ha dokumentärer och kortfilmer men det krävdes mer kontakter och förberedelser så jag tog de filmer som finns, som samtidigt är tankeväckande. De är gamla men har aktuella ämnen.

Medan vi pratar droppar besökarna in, det är mest tonåringar som söker sig till filmfestivalen som pågår till halv två på natten.

Affischerna visar att Fucking Åmål, Nowhere Boy, Snabba cash och Tjenare kungen visas efter varandra med 20-minuterspauser.

– Jag har affischerat i Hudiksvall och i Delsbo. Sedan har det spridits via kompisar som har Facebook. Jag kanske skulle ha gjort större affischer, funderar Irina Fahlberg.

Projektet har genomförts i samverkan med EU, Arbetsförmedlingen, Hudiksvalls kommun och Region Gävleborg som en del i projekt Sigrid. Den här delen kallas platsutveckling och går bland annat ut på att göra platsen man bor på lite roligare.

Mer läsning

Annons