Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feministmamma som provocerar

/

Natashja Blomberg, alias bloggerskan Lady Dahmer, är feministmamman från Hudiksvall som ryter till om vad hon tycker på nätet.

Annons

På golvet ligger rosa ballonger. Tvååringen Tamlin har precis haft födelsedagskalas i en renoverad lada i Östansjö utanför Delsbo. Hans mamma 36-åriga Natashja Blomberg tar emot och slår sig ner i svärföräldrarnas hus mittemot. Det är deras gård, men Natashja, hennes man Oskar och deras två barn är här alla lediga veckor. Familjen bor i Stockholm, men Natashja bodde i Harmånger och Hudiksvall mellan 11 och 29 års ålder och känner starkt för trakten.

– Jag trivdes skitbra, men det var dåligt med jobb. Det är en annan gemenskap här som aldrig finns i Stockholm, jag kände mig trygg, säger hon.

Hon har skrivit länge, sedan 2008 på svenska, och sedan förra året på Vi föräldrars sajt under sitt alias Lady Dahmer.

– Jag har så mycket jag vill säga, sanningar att förmedla, predika. Och ja, jag vill bli sedd, bekräftad och älskad!

På bloggen samsas vardagsliv med barnen, Tamlin 2 och Ninja 4, med tips på naturliga skönhetskurer och åsikter om genus och feminism. Hon vill uppfostra sina barn utan att uppmuntra könsstereotyper. Samtidigt är hon hemma mest, fast i systemet själv. Hon får mycket reaktioner på bloggen.

– Mest för hur jag uttrycker mig, jag är ganska brutal ibland. Men jag är inte så oödmjuk i verkligheten, säger Natashja Blomberg.

Hon har fått dödshot, vilket känns obehagligt, men hon är inte rädd.

– Många förknippar feminist med manshatare. Det finns mycket fördomar och missuppfattningar, men det går att diskutera med de flesta, säger hon.

Mer läsning

Annons