Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel på nätet i 130 dagar

Felet har funnits i 130 dagar. Det svaret får Per Axelsson i Bobygden när han ringer till Telia och klagar på mobiltelefonens dåliga mottagning. Nu har han tröttnat på telejättens nonchalans.

Annons

Sedan stormen Dagmar drog fram genom Hälsingland i vintras har Per Axelsson i Bobygden, strax söder om Delsbo, haft stora problem med mobiltelefonin.

- Jag ringer många samtal varje dag, men för varje samtal måste jag ringa om flera gånger. Jag måste ringa 30 samtal istället för tio, säger Per Axelsson.

Han har vid flera tillfällen vänt sig till sin telefonoperatör Telia, men utan att få någon hjälp.

- Jag har aldrig fått någon förklaring till vad det beror på, säger han.

Enligt Telia har problemet funnits i över 130 dagar, men ännu vet inte operatören vad felet beror på.

- Vi har haft ute tekniker i området men inte lyckats ta reda på vad som är fel. Det är extremt ovanligt att ett fel funnits så här länge, säger Karin Nordlund, informationsansvarig på Telia.

När Per Axelsson får höra att Telia inte ens tagit reda på vad problemet är blir han förvånad.

- Vet de inte ens vad problemet är? Det låter jättekonstigt. Jag tror helt enkelt inte att de bryr sig, säger han.

Per Axelsson har vid flera tillfällen försökt få kontakt med ansvariga chefer på Telia, men han har aldrig fått svar. Han har nu tröttnat på Telias nonchalans.

- Det verkar som att de struntar i oss som bor på landsbygden. Här finns det väl inte nog många som klagar. Tyvärr är det i princip bara Telia som går att ha här, så jag har inget annat val, säger han.

Karin Nordlund på Telia beklagar att Per Axelsson inte fått ett bättre bemötande.

- Självklart ska vi inte nonchalera våra kunder, det ber vi om ursäkt för. Det är bara att beklaga och försöka ge så mycket information som möjligt.

Telia uppger att ytterligare en inspektion ska göras i området för att lösa problemet, när det ska ske är dock fortfarande oklart.

Mer läsning

Annons