Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägaren förnekar brott

/
  • Tre bilar krossades under snö- och israset från taket på gamla apotekshuset på Storgatan i Hudiksvall, den 2 mars 2011. På torsdag förmiddag hölls rättegången mot den åtalade fastighetsägaren, i Hudiksvalls tingsrätt.

I mars 2011 fick tre bilar omfattande skador, efter snöraset från gamla apotekshusets tak på Storgatan i Hudiksvall.

På torsdagen hölls rättegången – som ställts in tre gånger tidigare – mot fastighetsägaren.

– Han förnekar brott och bestrider ansvar, säger fastighetsägarens försvarsadvokat, Per Wiesel.

Annons

Rättegången mot den åtalade fastighetsägaren har tidigare ställts in vid tre tillfällen, sedan åtalet väcktes 21 juni. Men på torsdagen kunde rättegången så genomföras i Hudiksvalls tingsrätt, för fjärde gången gillt. Fastighetsägaren medger, via sin advokat, att han är ansvarig för takskottningen som fastighetsägare – men han förnekar brott och bestrider ansvarsfrågan i åtalet, brott mot ordningslagen.

Fastighetsägaren berättar i förhör att han har anlitat takskottare till sina fastigheter motsvarande 600 arbetstimmar, för uppskattningsvis 300000-400000 kronor vintern 2010/2011.

– Jag har varit ett föredöme som fastighetsägare. Jag har absolut gjort tillräckligt för att sköta underhållet med takskottningen på mitt fastighetsbestånd, säger han.

Åklagaren Tomas Eriksson kallade den aktuelle snöskottaren, en egenföretagare, som vittne. Snöskottaren säger i förhör att de enda instruktioner han fick var att skotta av snön från taket.

– Det var inte mer detaljerat än så, säger mannen.

Fastighetsägaren hävdade att fastighetsskötaren för gamla apotekshusets haft ett ansvar att ha koll på när det behövs anlitas snöskottare. Något som fastighetsskötaren bestämt förnekar i förhör.

– Det stämmer inte. Jag har inte haft något ansvar alls för det, säger fastighetsskötaren.

Dom meddelas den 13 december och den åtalade fastighetsägaren riskerar dagsböter.

Mer läsning

Annons