Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast med fyra frysboxar

/
  • Pelle Einarsson hyrköpte frysboxar till sin glass- och matförsäljning men tycker inte att de håller vad han blivit lovad.

Pelle Einarsson skaffade frysboxar till sin glassförsäljning. Men när sommarvärmen kom blev glassen dålig i boxarna som inte höll tillräckligt kallt. Nu vill han häva köpet, men säljaren vägrar.

Annons

Efter 13 år på Hemglass startade Pelle Einarsson egen ambulerande försäljning av glass och mat i april 2010. Till det behövde han frysboxar och fick tips om Axcool i Söderhamn AB där han kunde hyrköpa sådana.

– Jag förklarade för Ulf Axling där vad jag skulle ha boxarna till. Det skulle inte vara några problem och jag fick med mig en lapp där det var ritat hur det skulle kopplas i kylbilen, säger Pelle Einarsson.

Han beställde fyra stycken 200-litersboxar, leasade en buss att ha som frysbil och tog hjälp av ett företag i Ljusdal med installationen i bilen.

– Det gick bra i början när det inte var så varmt, men framåt slutet av maj när det blev 20–22 grader ute märkte jag att glassen och brödet blev dåligt.

Då ville Pelle Einarsson lämna tillbaka boxarna, men det gick inte. Nu kommer han inte ur kontraktet.

– Jag vände mig till en advokat som skulle reda ut det här men det slutade i ingenting.

Sören Axling på Axcool i Söderhamn AB hänvisar till sin advokat.

– Vi har svarat utförligt på det som har åberopats och menar att det är installationen som är felaktigt gjord, säger Jack Sjögren på advokatfirman Nova.

Pelle Einarsson menar å sin sida att han har gjort som han blev anvisad. Ord står mot ord och han vet inte hur eller om han ska fortsätta driva ärendet.

Mer läsning

Annons