Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre brott i Hudiksvall

Antalet anmälda brott har minskat i Hudiksvalls kommun, visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).

Annons

Mellan januari och maj 2010 anmäldes 803 brott i Hudiksvalls kommun. Under samma period i år ligger siffran på 693 – en minskning på nästan 14 procent. Narkotikabrott minskade med 26 procent i förhållande till samma period förra året, men även vålds- och stöldbrottsstatistiken har gått ned i kommunen, med ett avtagande på sex respektive 25 procent.

– Det är väldigt positivt. Jag kan inte direkt säga vad det beror på. Men vi har lagt mycket tid och energi på att följa folk som begår många brott, så kallade livstidskriminella, sådana som suttit i fängelse flera gånger och begår nya brott direkt de kommer ut. Många sådana sitter nu bakom lås och bom, säger Jan Olsson, biträdande chef för brottsförebyggande enheten i norra Gävleborg.

På nationell nivå har brottsstatistiken ökat med fyra procent sedan 2010. Mellan januari och maj i år anmäldes 28 633 brott, till skillnad från 27 392 anmälningar året före. Gävleborg går mot strömmen, och i länet minskade antalet anmälda brott, om än marginellt, från 6 433 till 6342 anmälda brott mellan januari och maj 2011.

Mer läsning

Annons