Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för stöld och hot

Två män döms till fängelse i tio respektive sju månader för bland annat grov stöld, hot mot tjänsteman, skadegörelse, olovlig körning och rattfylleri.

Annons

Hudiksvalls tingsrätt dömde männen på flera punkter. Bland annat för en händelse som inträffade i slutet av maj i år, då de försökte ta sig in i en hyreslägenhet i Hudiksvall.

Två andra män vistades i lägenheten, och blev rädda när de hörde att någon försökte ta sig in. En av dem låste in sig i sitt rum och gömde sig under en säng, den andre mannen klättrade ut från balkongen. Gärningsmännen tog sig in i lägenheten och stal bland annat en bärbar dator. De skadade dessutom dörrar, väggar, bord och garderober.

Den ena mannen, som är i 40-årsåldern, döms för grov stöld, hot mot tjänsteman, skadegörelse, olovlig körning och rattfylleri till sju månaders fängelse. Han avtjänar för närvarande ett annat fängelsestraff.

Den andra mannen, som är i 50-årsåldern, döms för grov stöld, stöld, skadegörelse, olaga intrång, snatteri, grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning till fängelse i tio månader. Han ska vara kvar i häkte till dess att domen vunnit laga kraft.

Mer läsning

Annons