Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för spark i huvudet

En 21-årig man, hemmahörande i Hudiksvalls kommun, döms till fängelse efter att ha slagit och sparkat två personer en marknadskväll i fjol.

Annons

Marknadsfestandet tycks ha suddat ut minnena hos de två åtalade personerna, en 18-åring och en 21-åring. Tingsrätten förvånas inte över att deras uppgifter om vad som hände den 11 september i fjol därför går isär.

Men vittnesuppgifter och målsägandens berättelse är tämligen samstämmiga: ett bråk vid Statoil, intill marknadsstråket, ledde till att en tonårig Söderhamnsbo, som besökte marknaden med några kamrater, misshandlades grovt av två unga män.

Marknadsbesökaren från Söderhamn drogs omkull och låg utslagen och försvarslös på marken, när den äldre av de båda gärningsmännen gav honom en kraftig spark mot huvudet som gjorde honom medvetslös och okontaktbar.

Ytterligare en person har anmält samma man för misshandel vid två tillfällen. Bland annat ska han ha gett denna målsägande flera slag och en spark i ansiktet, och rivit sönder hans kläder.

Tingsrätten dömer den yngre gärningsmannen villkorligt. Däremot ska han soldariskt tillsammans med sin äldre kamrat betala skadestånd till den misshandlade Söderhamnsbon, på 8 400 kronor.

21-åringen döms till ett års fängelse för grov misshandel. Tingsrätten påpekar i domen att det samlade straffvärdet för de brott han gjort sig skyldig till överstiger detta straff, men då eftersom han var under 21 år då brotten begicks, har rätten beslutat om ungdomsrabatt.

Till Söderhamnsbon ska han även betala 13 400 kronor i skadestånd, varav 8 400 kronor solidariskt med den yngre gärningsmannen. Dessutom döms 21-åringen att betala skadestånd på 9 100 kronor till målsägande nummer två.

Mer läsning

Annons