Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falska barnbarnen gripna

(Uppdaterat 11.13) De falska barnbarnen har gripits av polisen. De är misstänkta för ett stort antal brott.

Annons

Två män, 46 år och 44 år gamla, greps strax norr om Örnsköldsvik tisdagseftermiddagen. Båda männen är på sannolika skäl misstänkta för seriebrott rörande grovt bedrägeri mot åldringar.

- Vi har lagt ned ett stort arbete för att hitta vem som var gärningsmannen. Det var ett omfattande spaningsarbete som ledde oss till gripandet, säger Mikael Hedström, presstalesman för polismyndigheten Gävleborg.

I januari inträffade det ett 15-tal seriebrott mot åldringar i Gävleborgs län, bland annat i Hudiksvall och Söderhamn. Brotten var grova bedrägerier och försök till sådana mot åldringar i Gävleborgs län.

Polisen i Gävleborg har kunnat arbeta fram en skälig misstanke mot två män från Stockholmstrakten, männen är 46 och 44 år gamla.  Gävleborgspolisen har samarbetat med polisen i Västra Götaland, vilket ledde till att de två männen kunde gripas i Örnsköldsvik på tisdagen.

Männen är misstänkta för ett stort antal åldringsbrott i mellan Sverige och upp till Norrbotten. Polisen i Gävleborgs län samordnar nu alla de brott som männen kan misstänkas för och försöker knyta dem till ett mycket stort antal brott. Männen har kommit över guld och kontanter när de har begått brotten. Värdet på det männen har kommit över är ett sex siffrigt belopp.

- Vi har haft inledande förhör med männen. Nu startar arbetet med husrannsakningar, fotokonfrantationer och sammanställande av material, säger Mikael Hedström.

Männen har haft samma tillvägagångssätt vid samtliga brott. De har ringt upp sina offer och sagt att de är barnbarn till målsägarna och behöver låna pengar till en snabb bilaffär.

Mer läsning

Annons