Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fackliga i lokalbråk med Hudiksvalls kommun

Hudiksvalls kommun vill flytta på ett fackligt kontor och det möter invändningar från tre fackliga organisationer.

Annons

I dag har Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund och Kommunals lokaler för sin fackliga verksamhet i anslutning till kommunkontoret på Guldsmeden. Men arbetsgivaren Hudiksvalls kommun och fastighetsbolaget Glysis vill flytta facklokalerna till kontorslokaler vid Hudiksvalls simhall för att ge plats åt Försäkringskassan.

De fackliga är missnöjda och därför kommer krav om att koppla in skyddskommittén och arbetsmiljöverket om inte lokalerna vid badhuset rustas. Lokalerna måste vara tillgängliga även för handikappade kräver de fackliga som också påpekar att ventilation och brandlarm inte är åtgärdade.

Arbetsgivaren har inte gjort någon risk- och konsekvensanalys framhåller facken som skyndsamt begär svar från Hudiksvalls kommun. En utgångspunkt för de fackliga företrädarna är att de inte ska behöva byta lokaler förrän de nya lokalerna är iordninggjorda.

Av arbetsgivarens svar på de fackliga invändningarna framgår det att lokalerna ska vara i användbart skick i tid för inflyttning i slutet av september.

Mer läsning

Annons