Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extremt många lediga butikslokaler

/

Så här många tomma butikslokaler har det inte funnits på närmare tio år i centrala Hudiksvall. Läget är extremt.

Annons

Just nu finns det gott om lediga butikslokaler i centrala Hudiksvall. Toni Björklund på Hudik City, föreningen som är en sammanslutning av fastighetsägare och näringsidkare, pratar om extremt många lediga lokaler.

– Jag kan inte minnas att det under de tio senaste åren har funnits så många lediga lokaler i centrala Hudiksvall, säger Toni Björklund. Och inte ser det speciellt ljust ut heller. Trycket på de som söker nya lokaler är heller inte speciellt stort just nu.

De tomma lokalerna är tämligen jämnt fördelade i staden. På Käppuddsgatan gapar Siec:s gamla lokaler tomma och snett över samma gata håller EM Möbler på att slå igen. I Köpmannen vid Stationsgatan har P O Radio TV slagit igen och sedan långt tidigare även spelbutiken Cleo. I Guldsmeden har Hudiksvalls kommun tillfälligt tagit över den före detta optikbutiken och i Fyren har Hollywood slagit igen.

– Det är onekligen en hel del hål att täppa till, säger Toni Björklund, och en speciellt utsatt bransch just nu är elektronikbranschen, speciellt är det de mindre kedjorna som har problem. Den kanske klart tuffaste branschen för närvarande.

När det gäller butikerna i Fyren och Guldsmeden så är det viktigt att rätt butik etablerar sig i de tomma lokalerna.

– Därför kan det ta längre tid att få in en ny butik just här för att hamna någorlunda rätt, säger Toni Björklund. Det är viktigt att hitta rätt mix på båda ställena. Men även här gäller att inte speciellt jättemånga står i kö för att etablera sig.

Mer läsning

Annons