Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ettåring försvann från Regnbågens förskola

/
  • På Kasköplan 2, Håsta, ligger Regnbågens förskola. Där går barn i åldrarna 1-2 år.

I onsdags försvann en ettårig pojke från Regnbågens förskola när han var ute och lekte.

Annons

Han hittades gående längs vägen av en kvinna som gick tillbaka med honom. Händelsen har inte anmälts.
– Jag är så trött på hela situationen på förskolan, säger mamman Rebecka Karlsson.

Förskolepersonalen tog väldigt lätt på händelsen, enligt Rebecka Karlsson. I onsdags när hon hämtade sin son på förskolan på Håstahöjden var det ingen som berättade vad som hade hänt. Det var inte förrän dagen efter som förskoleläraren nämnde det i förbifarten.

– Du, det hände en grej med din son i går. Vi glömde att säga det. Men det var inte så allvarligt, sa hon till mig och berättade om händelsen, säger Rebecka Karlsson.

Kommunchef Bengt Friberg är bestört över händelsen:

– Det är ju väldigt väldigt beklagligt att något sådant kan ske. Det man måste göra nu är att ta mycket allvarligt på det här och titta på vad som orsakade det. Vi måste se till att det finns rutiner så att detta aldrig kommer att upprepas, säger han.

Han fortsätter att beklaga händelsen:

– Men nu har det skett och det som nu kommer att hända är att förskolechefen och personalen kommer att titta närmare på rutinerna och vilka brister som finns.

Enligt Rebecka Karlsson kan personalen varken namnen på barnen eller på deras föräldrar. Detta framkallar skräck hos en del föräldrar.

– Vem som helst kan komma och hämta mitt barn, eftersom ingen har koll på vem som är förälder till vilket barn, och uppenbarligen ingen koll över huvud taget, säger Rebecka Karlsson, som fortfarande är mycket upprörd.

Ingela Rauhala, förvaltningschef vid lärande- och kulturnämnden ser allvarligt på situationen. Hon förklarar att en polisanmälan dock är inaktuell eftersom barnet är återfunnit. Däremot görs en anmälan till kommunens system, Lisa.

Mer läsning

Annons