Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett stort lyft för Ångersjön

/

Nu signalerar en ny, stor skylten vid E 4 att här ligger Ångersjön, själva kronan på verket i verksamheten hos Vedmora byalag.

Annons

I början av juni tänts den stora skärmen som ska informera trafikanter, och locka till strandhugg vid Ångersjön. Byalaget bildades 1994, och formade verksamheten runt själva sjön. Det har blivit mer och mer under åren som gått: restaurangen, vildmarksbyn, hundbadet, och nu den stora skylten.

Skylten är en beståndsdel i det som blev ett EU-projekt. Inne i restaurangen finns en annan beståndsdel, skärmen där man kan klicka sig fram bland föreningar och företag, och hitta mer information. Den stora skärmen tänds vid vägen i början av juni, och några annonsörer har redan bokat upp sig.

Man kan köpa plats från en vecka till ett år, och vid fullt hus får man visa upp sig i åtta sekunder, 30 gånger per timme. Skylten uppdateras med nya annonser, via ett internetabonnemang och en vanlig dator.

Hela projektet kostar i runda slängar en miljon kronor, varav EU bidrar med hälften. Resten är egna pengar, eller lån där enskilda har gått in med borgen. På tisdagen lyftes skylten på plats.

– Vi tror på det här, och därför gör vi det, säger byalagets ordförande Lars Persson.

Samtidigt som skyltprojektet går in på upploppet står byalaget vid startsnöret för nästa projekt. Syftet med alla årens arbete är enkelt: man vill ha in folk på rastplatsen och restaurangen. Det man tjänar går tillbaka i verksamheten, och just nu är det bensinpump som står på tur.

– Och så ska vi titta på våningen över restaurangen, där vi ska försöka anpassa för konferenser, säger Stefan Barenfeld.

Mer läsning

Annons