Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg närmare för Biltema

/
  • Biltema, ett handelshus med butiker och Helsinge Deli finns med i planerna som kommit in till kommunen. Här har vi gjort en förenkling av en av ritningarna i ansökan.
  • Strax norr om Max, utmed trafikleden, planeras Biltema att byggas.

Visionen om Biltema till Hudiksvall ser ut att komma ett steg närmare realisering. Men hur ska trafiken lösas?

Annons

Nu har ansökan för bygglov för Biltema kommit in till kommunens plan- och byggkontor. Enligt planritningen kommer byggnaden ligga strax norr om nuvarande Max och bensinmacken, om planerna går i lås.

Enligt planerna ser det ut som infarten till Biltema kommer att vara densamma som till Max hamburgerrestaurang. Om lösningen för trafiken skapar trafikstockningar redan i dag, hur ska det då se ut om Biltema använder samma infart?

Enligt Henrik Fredriksson på Roph Invest kommer lösningen för trafiken att uppdateras när sommartrafiken lugnat ner sig.

– Vi har en bra dialog med Trafikverket. Tillsammans med dem har vi utarbetat en plan för trafiken. I samråd med myndigheten har vi valt att vänta med att köra i gång efter att sommartrafiken passerat förbi, för att undvika fler stopp i trafiken, säger Henrik Fredriksson.

I ansökan om bygglov syns lokalen för Biltema som ligger på cirka 6000 kvadratmeter. Den ligger närmast E4, strax norr om hamburgerrestaurangen Max. Till väster om Biltemas lokaler planeras ett handelshus på 8000 kvadratmeter, och däremellan mer än 700 parkeringsplatser. Norr om de nya byggnaderna finns en utkiksplats och en naturstig som går i väst- östlig riktning.

Till väster om bensinstationen som finns på området i dag planeras Helsinge Deli. Det är Roph Invests egen satsning på lokala produkter, som kan få förbipasserande att intressera sig för landskapet, och vad som finns i närområdet, till exempel hantverk .

– Vi ska försöka fånga upp det som finns här, till exempel hantverk eller andra saker som är signifikativa för landskapet, säger Henrik Fredriksson.

Då projektet fortfarande är i ansökningsstadiet vill inte investerarna gå ut med vilka som kan komma att hyra butikerna förrän allt är klart. En butik som Henrik Fredriksson bekräftar finns med i planerna är Rusta.

Mer läsning

Annons