Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Myrlund intar scenen och rutan

/

Den kommande månaden är Erik Myrlund Varo dubbelt aktuell. Förutom att han den 11 april följer upp succéshowen Naket, så är han dessutom en av huvudpersonerna i det nya programmet Radiostyrd, som snart har premiär på TV6.

Annons

När Erik Myrlund Varo satte upp humorshowen Naket under våren 2012 hade han uppträtt på hundratals platser, men aldrig tidigare i sin hemstad Hudiksvall.

Han beskrev då hemmascenen som den största och jobbigaste att kliva upp på. Men det skulle visa sig att han inte hade något att oroa sig för. Många kom för att se showen och folk gillade vad de såg. I vår kommer Naket tillbaka och den här gången har de bytt lokal till Sigges.

Själva upplägget är annars ungefär detsamma, men materialet är helt nyskrivet.

– Det blir en uppdatering med lite grövre humor. Det handlar mycket om igenkänningsfaktor. Vi har kört Naket i flera andra städer, men det är skrivet för Hudiksvall och den finns ingen annanstans där den gör sig så bra som just här, säger Erik.

Showen genomför han tillsammans med musikalartisten och vännen Johannes Johansson från Stockholm. Vid sidan av Erik och Johannes kommer flera andra att vara med via sketcher och inspelningar. En av de inblandade är en person som Erik inte vill avslöja namnet på. Men att minst tre miljoner svenskar vet vem det är, är något han kan garantera.

– Det kommer att bli en grymt rolig kväll och vi hoppas att folk vill dela den med oss, säger han.

Titeln Naket har ingen bokstavlig innebörd utan syftar snarare på humor när den är som mest avskalad.

– Det är mer så att vi blottar oss själva, säger han.

Och det är inte bara på Hudiksvallsscenen som Erik dyker upp i vår. I en av TV6 stora satsningar, Radiostyrd, är Erik en av de fyra huvudpersonerna.

– Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjort under inspelningarna, säger Erik.

Och det är inte svårt att förstå varför när han berättar om olika delar av programmet. Det är inte heller det minsta svårt att förstå att Erik snabbt blev känd som "han som alltid skrattar".

Radiostyrd kretsar kring fyra kompisar som på olika sätt utmanar varandra. Tre av dem styr via en öronsnäcka vad den fjärde personen, som befinner sig på en helt annan plats, ska göra. Om personen vägrar att göra det, förlorar han, vilket leder till någon form av straff.

– Det är smart humor, ingen sexism. Det är också en hel del skämskudde och skadeglädje, men samtidigt är det väldigt mycket värme, säger han.

Också här bygger en stor del av upplägget på igenkänningsfaktorn.

– Alla som har eller har haft ett polargäng kommer att känna igen sig väldig mycket när de tittar, säger Erik.

Tittarna får både följa den som blivit utmanad och de tre personerna som styr honom. Och det hela filmas likt ett Dolda kameran-program.

– Allt som händer är äkta, alla skratt, alla reaktioner, allt. En annan viktig del i det är att skämten inte faller på någon annan än på oss fyra. Vi driver inte med någon utan det är vi som bjuder på oss själva.

Mer läsning

Annons