Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enklare pendling: Hudikgymnasiet vill ha centralt läge

/

Under våren tänker Hudikgymnasiet flytta in i nya lokaler i centrala Hudiksvall. Det stärker skolans profil menar ägarna.

Annons

Läs mer: Hon vill skapa världens bästa skola

– Dels har våra elever önskat ett centralare läge och dels så har vi en undervisning som går ut på att samarbeta med lokala aktörer och det blir enklare med nya lokaler, säger Lena Lingman, rektor och delägare i Hudikgymnasiet tillsammans med Anita Westerberg, Hudiksvall.

De driver i dag utbildning från f-6 till gymnasiet i det tidigare hotell Hammering vid norra infarten till Hudiksvall. De startade gymnasieutbildningen 2006 och utvidgade med en grundskola 2010. I dag har företaget 50 anställda och 480 elever.

Läs mer: Hudikskolan nominerad till kvalitetsutmärkelse

– Vi är faktiskt trångbodda. Vi behöver utrymmen som vi snabbt kan ändra användningen på utifrån undervisningens behov. Därför är det bra om gymnasiet flyttar ut, säger Lena Lingman.

När bolaget startades hette skolan Glada Hudikskolan, men nämnändrade för en tid sedan till Hudikgymnasiet. På lördagen arrangerade skolan en visning av sina nya lokaler som ligger i före detta Dahlströmcenter vid Storgatan och Drottninggatan. Arrangörerna uppger att det kom 150-200 besökare för att titta på lokalerna som finns på tre våningar.

Läs mer: Så startades friskolan

I källaren finns musiklokaler för inspelning och för repetitioner, ett klassrum finns i gatuplan och resterande klasrum och blivande cafeteria och samlingslokal ligger en våning ovan gatuplan.

Det återstår en hel del arbete innan inflyttning, men avsikten är att gymnasiet med 125-150 elever ska flytta in under våren.

– Vi vill att nuvarande treor får flytta in här och vi vill hinna komma i ordning så att vi är redo i nya lokaler för eleverna som börjar i höst, säger Lena Lingman.

Hade du velat ha den här nyheten i din telefon direkt när det hände? Det hade du fått via vår nya app med pushnotis. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning