Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enångers hållplats tas bort

/

Ybuss kommer inte längre stanna i Enånger.

Annons

Karin Åström pendlar från Stockolm till Enånger varje helg och är mycket kritisk till beslutet. Anledningen till indragningen är en tidsvinst på sex minuter.


– Jag och min man har åkt till Enånger från Stockholm varje helg i fyra års tid. Vi har lagt 140 000 kronor på de här resorna. I fredags förra veckan fick jag höra av busschauffören att det var sista helgen bussen stannade i Enånger, säger Karin Åslund.

Indragningen av hållplatsen kommer innebära en tidsvinst på sex minuter berättar Peter Westh, trafikchef på Ybuss.

– Vi måste se till helheten. Det går för långsamt att åka den gamla vägen, säger Peter Westh.

Istället hänvisar han till hållplatsen på nya E4:an i Iggesund eller Hudiksvalls station. Karin Åström är kritisk till alternativen som erbjuds eftersom hon ser problem med båda.

– Kliver vi av i Iggesund får vi gå från den nya E4:an till den gamla. Om vi istället åker till Hudiksvall får vi vänta en dryg timme på bussen, säger hon.

Karin Åström säger sig aldrig ha upplevt att någon passagerare har klagat på den extra tiden det tar för bussen att stanna vid hållplatsen i Enånger, speciellt inte med tanke på att de enligt henne aldrig varit ensamma att stiga på eller av där.

– Det är så nonchalant, är det meningen att Enånger ska avbefolkas? De visar ingen hänsyn alls, säger hon.

Enligt Peter Westh har Ybuss i snitt två resenärer per dag till och från Enånger. Han menar att det kostar för mycket att ha hållplatsen kvar i förhållande till hur många som använder den.

– Men beslutet är inte skrivet i sten. Nu ska vi ha en period för utvärdering, säger han.

Mer läsning

Annons