Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En smidig motionsform

/

Intresset för kurser i vuxencrawl är stort. Det är en motionsform som passar de flesta.

Annons

Ett plaskande, porlande brus fyller Iggesunds badhus och blandas med lukten av klor. Det är måndagskväll och två crawlkurser pågår samtidigt. En nybörjarkurs i vuxencrawl, och en fortsättningskurs för dem som kan lite mer.

- Nu fortsätter vi träna andning. Huvudet i vattnet, andas in.Huvudet i vattnet, andas in, säger simläraren Monica Parsmark-Jansson från Hudiksvalls simsällskap, och visar med armarna och huvudet hur rörelsen ska se ut.

Det här är tredje terminen i rad som kurserna i vuxencrawl arrangeras. Just nu finns en nybörjarkurs och en fortsättningskurs i Iggesund, och en nybörjarkurs i Delsbo. De som vill gå vidare efter fortsättningskursen slussas in i en träningsgrupp.

- Huvudsyftet är att få folk att motionera och att de ska tycka att det är roligt, säger Monica Parsmark-Jansson.

Den här måndagen är det sjunde kurstillfället för den här terminen och många av nybörjarna har redan lärt sig en hel del. Det crawlas, andas, sparkas och simmas. Ett av målen är att lära sig att simma energisnålt så att man orkar längre.

- Nu orkar de en och en halv längd. Det gäller att få till den smidiga, energisnåla, simningen så att de orkar längre, säger Monica Parsmark-Jansson.

- De är jätteduktiga redan. Det är otroligt vilken utveckling de har.

Mer läsning

Annons