Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En resa i tiden

/
  • Barnen och deras föräldrar samlas i en halvcirkel på golvet. Tillsammans med Jan Lekare och Liten Karin sjunger de medeltida visor.

Det blev en lördag i medeltidens tecken på Kulturhuset Glada Hudik.

Annons

Musik, dans och sånglekar står i fokus när Jan Lekare och Liten Karin tar med barnen på en resa tillbaka i tiden.

– För många är det här en ny och spännande värld. Folk tror ofta att medeltiden mest handlade om svält och krig. Men det finns så himla mycket mer, säger Jan Lekare.

Ett tiotal barn och vuxna kliver in i salen på Kulturhuset Glada Hudik. Intill ingången finns många böcker uppställda som alla handlar om medeltiden. Flera av barnen tittar nyfiket på dem. Andra närmar sig ett bord i andra änden av rummet, där en stor skål står placerad. Däri finns mängder av medeltidsgodis.

– Det här är en spännande tid. Jag blev fångad av den för flera år sedan, berättar Jan Lekare.

Och sedan dess är han fast. Tillsammans med Liten Karin har han i flera år jobbat med medeltiden i projektform ute i skolorna.

Liten Karin, som till vardags heter Karin Svalfors, berättar att dansen är en av de saker som lockar henne särskilt mycket.

– Det är mycket långdans och ringdans. Det krävs inga förkunskaper, utan det är enkla steg som är lätta att lära sig. Alla kan vara med. Och man kan också hitta på nya steg, berättar hon.

Mer läsning

Annons