Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bit av New York kom till Hudiksvall

/
  • The Adams Sisters heter egentligen Durenstrand i efternamn - Paula, Izadora och Samuela, som även är vokalissa i orkestern.

Tromboner och trumpeter svajade som tången i ett hav när Glenn Miller Orchestra från Stockholm bjöd på New York-swing i Hudiksvall.

Annons

Till en början gapar scenen tom medan en knastrig radioröst introducerar den riktiga Glenn Miller Orchestra. Under öppningsnumret Moonlight Serenade kommer sedan bandet in och tar över i snygg överlappning.

Mellan låtarna berättar kapellmästaren Jan Slottenäs historien om Glenn Miller och bandet och tar publiken på Folkets Hus i Hudiksvall med sig tillbaka till 1940-talets New York och ballroom-dancing på metropolens lyxiga hotell.

Efter en stund kommer systrarna Paula, Izadora och Samuela Durenstrand in som The Adams Sisters. De är alltså motsvarigheten till The Andrew Sisters som turnerade med Glenn Millers orkester när det begav sig.

För att få turnera som Glenn Miller Orchestra köper man rättigheter från ett produktionsbolag i USA och då ingår cirka 1 500 originalarrangemang att välja från, berättar bandets manager Sven Olof Slottenäs.

Glenn Miller själv försvann på väg från Storbritannien till Frankrike där han skulle spela med sitt band för trupperna i andra världskriget.

Tisdagens konsert i Hudiksvall är ett mellanstopp på bandets Norrlandsturné som fortsätter i Östersund.

Mer läsning

Annons