Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever och personal minns tillbaka med glädje

/
  • Några elever från årskurs 6 tar del av gamla tidningsartiklar om skolan.
  • De gamla skolfotografierna lockade många. Kanske kunde de hitta sig själva på bilderna som sträckte sig tillbaka till år 1975.
  • För före detta eleverna Nour Ibrahim och Mohammed Ibrahim har Björkbergsskolan betytt mycket för deras syn på andra och sig själva. Här med nuvarande personal Ewa Eriksson.
  • Renée Westrin är den som under åren har dokumenterat alla foton och tidningsurklipp.
  • Margareta Poole, nuvarande personal och Eva Rennerfelt, pensionerad personal hade en trevlig dag på skolan.

I samband med att Björkbergsskolan i Hudiksvall firar 40 år hölls under lördagen öppet hus. En blandning av dagens elever och personal med gamla elever och personal, minglade runt och tog del av skolan och dess minnen.

Annons

– Vi är stolta över vår skola och vi ville visa att det här är Björkbergsskolan i dag. Vi tycker att det är viktigt att öppna upp och bjuda in, säger Björkbergsskolans rektor Johanna Julle.

Dagen till ära hängde skolfoton daterade från allra första skolklassen år 1975 och fram till årets skolklasser. Det är Renée Westrin som i dag är pensionär men som arbetade på skolan från dess start som har samlat och dokumenterat foton och tidningsurklipp.

– Det var så roligt att se föräldrar, som också gick på skolan som barn, när de kände igen sig själva på bilderna. Men även dem som inte har barn i skolan i dag men som ville komma tillbaka för att se och minnas, säger Johanna Julle.

Johanna Julle gick själv på Björkbergsskolan och minns tiden med glädje, precis som många andra.

– Det känns så bra när gamla elever kommer fram och säger att det är tack vare Björkbergsskolan som de har lärt sig att alla är bra som de är och att det har fått med sig en värdegrund i livet. Att de har vuxit med skolan och att de har en bra känsla när de tänker tillbaka på sin skolgång. Vi vill bevara det så, säger Johanna Julle.

Mer läsning

Annons