Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever får smaka på framtiden

/
  • Ellinore Åberg och Rasmus Bergqvist passade på att titta närmare på polisutrustningen efter föreläsningen.

Möten med poliser, jägmästare och en airbrushkonstnär. Det är ett urval av vad schemat erbjuder eleverna på Iggesunds skola den här speciella veckan.

Annons

För att förbereda eleverna på yrkeslivet och ge dem en framtidstro har skolans föräldrastyrelse och personal tillsammans arrangerat de här temadagarna. Där bjuds eleverna på en del smakprov på vad som kan vänta dem efter skolan.

Under måndagen fanns poliserna Tina Holmberg och Peter Söderlund på plats på skolan. För nyfikna elever i årskurserna 7 till 9 berättade de om sitt varierande yrke.

– Det här är det absolut bästa jag har gjort. Jag stormtrivs med mitt arbete. Man vet aldrig vad ska hända när man kommer till jobbet på morgonen, berättar Tina Holmberg.

Arbetslivsveckan på Iggesunds skola är något som föräldrastyrelsen och lärarna har planerat i flera månader. Något liknande arrangemang har de aldrig tidigare haft.

– Det här är ett helt nytt koncept som vi provar på. Eleverna verkar tycka att det är roligt, så vi hoppas att det är så också, säger Siv Bergström, som varit med och planerat arbetslivsveckan.

Mer läsning

Annons