Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiskt plus i Hudik

Hudiksvalls kommun kommer att gå med vinst under 2012 trots att många av verksamheterna har dragit över sin budget.

Annons

Omsorgsförvaltningen ser just nu att gå plus gentemot budget för 2012. Just nu finns ett betydande plusresultat på 18 miljoner kronor. Men det finns fortfarande en del obetalda sjuklöner och timersättningar som kommer att dra ner resultatet. Utöver detta finns en budgeterad kostnad på närmare 6 miljoner kronor som skulle användas för att förbättra utemiljön på de äldreboendena Lyckabacken och Edsbacka.

- Men tekniska har inte haft möjlighet att göra det ännu. Förhoppningsvis får vi behålla de pengarna så att vi kan genomföra förbättringarna nästa år. Det skulle ju kännas konstigt att bli av med pengarna för att en annan förvaltning inte har haft tid att genomföra uppdraget, säger Per Almberg (mp) omsorgsnämndens ordförande.

En annan anledning till det stora överskottet är en kostnad på två miljoner kronor för att kommunen under året skulle ha öppnat sex nya platser för funktionshindrade. Detta har inte blivit av.

- Arton miljoner låter hemsk mycket, och det är mycket. Men den siffran är missvisande, vi räknar med att omsorgen kommer att göra ett plusresultat på cirka 2-3 miljoner, säger Per Almberg.

Totalt räknar kommunen med att göra ett plusresultat på omkring 45 miljoner för 2012.

Mer läsning

Annons