Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egen inspelningsstudio för Hudiksvalls musiker invigd

/
  • Johan Bengtsson passade på att testa sångbåset tillsammans med Danne Wirenberg, som greppade gitarren.
  • Janne Öhman har byggt studion och sköter tekniken i kontrollrummet.
  • I stora salen står ett trumset och bara väntar på att någon ska slå sig ner och spela.

På lördagen invigdes Musikhusets nya inspelningsstudio i Hudiksvall.

Annons

I Musikhuset, som drivs av Studieförbundet Vuxenskolan, finns en sprillans ny studio. Drygt ett tiotal band repar i lokalerna och de kan numera göra inspelningar på plats. Även andra kan hyra in sig i studion.

Läs även: Ny livescen kickar i gång i Hudiksvall

– Vi har en stor och aktiv musikscen i Hudiksvall och inspelning är viktigt för bandens utveckling, säger Nils-Erik Falk, avdelningschef för Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.

Danne Wirenberg, som jobbar i verksamheten, fanns på plats under invigningsdagen för att visa runt och mingla med besökare.

– I inspelningsstudion kan man lyssna på sig själv och det är en helt annan sak än att bara stå i replokalen, säger han och instämmer i att det är viktigt för bandens utveckling och marknadsföring.

Titta här: Tv från Simple Rules spelning på Hudiks nya musikscen

Studion består av ett kontrollrum och ett ljudisolerat sångbås. Det är fönster i väggen mellan de båda rummen så att tekniker och sångare ser varandra och kan kommunicera. I stora salen finns gott om plats för banden att ställa upp sina instrument vid inspelningarna.

Läs mer och se tv: Följ med backstage på HudiksWall of sound

– Det är fint och fräscht här, och kul för alla unga som får någonstans att ta vägen. Här finns det förutsättningar för att verkligen göra något bra, sa Johan Bengtsson som var på besök.

Mer läsning

Annons