Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egen dator senast år 2014

/
  • Sarah Giamietro, Felicia Smidt och deras klasskompisar fick egna skoldatorer hösten 2011.

År 2014 ska alla elever i årskurserna 7 till 9 och på gymnasiet ha en egen dator. Just nu pågår infasningen som gör att alla sjuor får en dator.

Annons

Idag har alla elever på Östra skolan en egen dator, men tanken är att detta ska gälla alla högstadieelever och gymnasieelever i Hudiksvalls kommun.

För att fasa in det kommer alla sjuor att få en egen dator detta läsår, och samma sak gäller nästa läsår. Detta innebär då att alla sjuor och åttor kommer att ha en egen dator.

Tycker inte de som är åttor nu att det är orättvist, de kommer ju att få tillgång till egna datorer först i gymnasiet?

- Jo, de som är åttor nu tycker säkert att det är orättvist. Men vi är tvungna att börja någonstans, säger Lars Furubom, projektutvecklare i Hudiksvalls kommun.

Kostnaden för inköp av skolans och elevernas datorer beräknas bli 2,3 miljoner kronor för 2013.

Hittills har det visat sig att eleverna som fått en dator sköter sig väl. Det är få datorer som har försvunnit eller gått sönder.

- Visst har vi fått skicka en del på garantireparationer, och visst har några datorer gått sönder av olika anledningar. Men i stort sett har det fungerat bra. Så vitt jag känner till har ingen dator stulits eller försvunnit på något annat sätt.

Eleverna i de lägre klasserna kommer i nuläget inte att få tillgång till en egen dator. Däremot finns stationära datorer på skolan som eleverna får använda.

Mer läsning

Annons