Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr nota för krock med polis

Mannen stal en bil och körde rattfull i hög hastighet med polisen efter sig. Innan han greps körde han in i en polisbuss.

Annons

En augustikväll i fjol tog mannen i 60-årsåldern sin exsambos bilnycklar i Hudiksvall. Han hade druckit flera starköl och saknade dessutom körkort. Trots det stal han hennes bil, satte sig vid ratten och körde norrut på E4.

En mc-polis som följde efter hade blåljus och siren på och blinkade med helljuset. Men mannen bara fortsatte sin körning. Polisen uppmätte en hastighet av 138 kilometer i timmen och vittnade om att mannen gjorde flera farliga omkörningar.

I Harmånger svängde mannen av mot Strömsbruk. En polisbuss anslöt och försökte få honom att stanna. I stället körde mannen in i polisbussen, som fick skador på styrsystemet av krocken.

Mannens bil hamnade i diket, men han körde upp därifrån och stannade slutligen mot en grässlänt i ett bostadsområde.

Mannen är tidigare ostraffad, men döms nu till fyra månaders fängelse. Hudiksvalls tingsrätt dömer honom för grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri och olovlig körning. Han måste också betala nära 38 000 kronor i skadestånd för reparationer och bärgning av den skadade polisbussen.

Mer läsning

Annons