Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för misshandel med elpistol

I tron att flickvännen tagit hans marijuana slog 25-åringen sönder hennes lägenhet och misshandlade henne med en elpistol.

Annons

Mannen som saknar fast adress, avslutade i april en behandling för sitt missbruk. Dagarna innan den 6 juli i år hade han varit inne i en intensiv missbruksperiod och uppger att han saknar tydliga minnesbilder av händelserna.

Klart är att han hotade att döda flickvännen via ett meddelande i sociala medier. Hon blev så rädd att hon uppmanade sin mamma att ringa polisen om hon inte återkom till mamman inom 15 minuter. Sedan gick hon hem till sin bostad där mannen befann sig.

25-åringen hade då slagit sönder en stor del av hennes ägodelar och några fönsterrutor. Det medger mannen i stora drag. Han minns också att han satte elpistolen mot flickvännens axel men förnekar att han avsiktligt gav henne elstötar med vapnet.

Hon däremot berättar att han sa till henne att "nu ska du få känna på något skönt". Elstötarna orsakade sådan smärta att hon sjönk till golvet. "Hon trodde att hon skulle dö" skriver Hudiksvalls tingsrätt i sin dom och konstaterar att flickvännens berättelse kring händelserna snarast är att beskriva som återhållsam.

Det finns också teknisk bevisning liksom uppgifter från 25-åringen som gör hennes berättelse trovärdig skriver tingsrätten när den dömer 25-åringen för misshandel, skadegörelse, olaga hot och vapenbrott.

Hudiksvalls tingsrätt bedömer att 25-åringen har större nytta av ytterligare behandling mot sitt missbruk och dömer honom till skyddstillsyn med kontraktsvård, eller fem månaders fängelse om han missköter vården. Han ska också betala 32 500 kronor i skadestånd till flickvännen.

Mer läsning

Annons