Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hänger på håret

/

Frisörer från hela Hälsingland kom för att inspireras av vårens hårmode och festuppsättningar.

– 2013 flyttar tyngden upp på hjässan, sa frisörtekniker och inspiratör Gunilla Bergfeldt.

Annons

Temat var sommarens fester, studenten och bröllop då branschfolk inom frisörnäringen samlades i en av salarna på Statt för att få en fingervisning om vilka frisyrer som är på ingång och vad som gäller nu. Ett flertal trender utkristalliserade sig på visningen. Den nu mest rådande trenden är åt det feminina hållet, menade Gunilla Bergfeldt.

– Nu älskar alla knuten! Den ska vara liten, håret ska bort från ansiktet i mjuka rörelser och volymen och tyngden ska ligga i nacken, inte för högt upp, sade hon.

Enligt Gunilla Bergfeldt klättrar trenden inom håruppsättningar uppåt. Den populära bohemstilen med en lösknut längre ner i nacken kommer att överges till förmån för en mer högt uppsatt knut med volym uppe på hjässan. Den feminina formen gör plats för en mer klassisk stil, om man får tro hårsierskan. Det gav Ida Sverin exempel på då hon fick visa upp en traditionell valk med insnurrat hår som fästes på sidan.

– Det här är helt rätt på catwalken. Ungefär som drottning Silvia, fast ruffigare. Det är en klassisk teknik, men med en trashig känsla. Det ska inte se för blankt ut. Nu är det populärt på bröllop, men inte så mycket bland studenter, sa Gunilla Bergfeldt.

Mer läsning

Annons