Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbydags – då trivs Iggesund som bäst: "Vi hade kontroll hela tiden"

Iggesund gillar att möta Team Hudik. Det står klart efter en ny övertygande seger i derbyt. – Vi har bra känsla i laget, säger målskytten Malin Jonsson.

Annons

6–0 i våras och nu seger igen med 3–0 betyder att Iggesund tagit totalt sex poäng mot Team Hudik under säsongens två matcher.

– Det var lite blåsigt, men det kändes bra i dag, säger Malin Jonsson.

Och redan efter sex minuter fick Iggesunds anfallare en boll på högerkanten.

– Det vara bara att springa rätt fram. Jag petade bollen förbi en Team Hudik-försvarare, joxade lite i straffområdet och hade sedan bara att lägga in den, säger Jonsson.

Glada målskyttar i Iggesunds IK efter derbysegern – Fanny Westman, Malin Jonsson och Maja Lambertsson.

Strax före halvtidsvilan ökade Fanny Westman på ledningen för gästerna efter en passning från Maja Lambertsson.

– I första halvlek var det mer vår match. I andra blev det lite jämnare. Men vi hade kontroll hela tiden. Och de skapade inte några direkta farliga lägen, säger Jonsson.

Iggesund hade en ganska tuff start på säsongen och fick vänta till den femte omgången på den första segern. Men sedan har det gått bättre och bättre och framför allt har målskyttet lossnat under hösten – med fjorton mål på den senaste fyra matcherna.

– Jag tycker att vi har bra känsla i laget. Vi har också haft en bra träningsnärvaro under de senaste veckorna. Det är så klart en faktor som påverkat mycket.

Även för Malin Jonsson börjar målen trilla in med en jämnare takt jämfört med tidigare. Men det finns också förklaringar till det.

– Jag har varit mycket skadad. Men det börjar bli bättre, även om jag fortfarande tejpar fötterna inför varje match. Jag har även jobbat en hel del i sommar. Men nu har jag varit med och tränat mer och det är också det som gör att jag kan sätta dit bollarna i mål igen.

I sju minuter kvar av matchen spikade Maja Lambertsson slutsiffrorna på straff efter att Isabel Brink gått omkull. Segern gör också att Iggesund befäster fjärdeplatsen i tabellen.

– Det känns tryggt. Vi siktar på att behålla den platsen, säger Jonsson.

För Team Hudik är läget mer bekymmersamt. Derbyförlusten var lagets femte raka, vilket betyder att de i allra högsta grad är inblandad i striden om att undvika nedflyttning.

MATCHFAKTA

Division 2 södra Norrland

Team Hudik–Iggesund 0–3 (0–2)

Målen: 0–1 (6) Malin Jonsson, 0–2 (41) Fanny Westman, 0–3 (83) Maja Lambertsson, straff.

Domare: Magnus Lindskog, Bollnäs.

Publik: 75.

Mer läsning

Annons