Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delsbo tog sin första inteckning

/
  • Segrade gjorde laget från Delsbo. Från vänster Astrid Hansson, Linnéa Persson, lagledaren Gunvor Lindkvist och Åke Hansson.
  • Inga Johansson, Bjuråker.
  • Åke Henriksson hjälpte till att föra Delsbo till segern.
  • Mariann Persson, lagledare i Näsvikens lag, håller koll på centimetrarna.
  • Det fanns tid till lite avkoppling och fika också.
  • Karin Johansson försvarade Bjuråkers färger.
  • Poängen sammanställdes och räknades noggrant Ingrid Sandström, ordförande i PRO samorganistation i Hudiksvall, och Marianne Persson i arrangörsstaben.

Efter flera timmars spel kunde laget från Delsbo ta hem sin första inteckning i Samorganisationens boulemästerskap i Hudiksvalls kommun på onsdagen.

Annons

Det blåste friska, men varma vindar över Teaterparken där lag från alla sex PRO-föreningar i Hudiksvalls kommun samlades för att göra upp om en finalplats i hälsingefinalen i boule.

Alla lag möttes en gång vardera, och mot eftermiddagen var det lagen från Delsbo och Bjuråker som vunnit flest matcher, och stod högst bland förhandstipsen på vinnare.

Och efter drygt fyra timmars spel stod det klart att laget från Delsbo, men lagledare Gunvor Lindkvist, Åke Henriksson, Linnéa Persson och Astrid Hansson, vunnit.

– Det kanske var lite tur, säger Linnéa Persson, medan Astrid Hansson nog allt ville hävda att det var en hel del skicklighet med i spelet också.

Kommunmästerskapet i boule har avgjorts i juli ett tiotal gånger vid det här laget, och föreningarna turas om att arrangera tävlingen.

I år var det Näsviken som stod som arrangör.

– Så i morse stod jag och bredde smörgåsar och förberedde, och vi har fått mycket beröm för smörgåsarna, säger Mariann Persson, som även agerade lagledare för Näsvikens lag.

Ingrid Sandström, ordförande för PRO samorganisationen i Hudiksvall, höll koll på poängen, och kunde fastställa resultatet till, förutom segrande Delsbo, att arrangerade Näsviken kom tvåa, Bjuråker tappade lite i slutet och kom trea, Iggesund fyra, Hudiksvall femma och Forsa sexa.

Vinsten innebär att Delsbo nu avancerar vidare till hälsingefinal, som avgörs i Hudiksvall i början av augusti.

Mer läsning

Annons