Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De populära skidspåren sönderkörda i Trogsta: "Det här är skadegörelse"

Dagen före det årliga Trogstaloppet tvingas de frivilliga spårläggarna att reparera det populära skidspåret i Trogsta. Anledningen: Skoteråkare har kört sönder spåren.

Annons

Läs mer: Snö och kyla: Entusiaster öppnar för vinterlekar

– Visste man vem det var skulle man polisanmäla för det här är ju skadegörelse. Vi får så mycket beröm för spåren och så kommer det några ungar och okynneskör, säger Olle Rask, som under fredagen arbetade med att reparera spåren.

Det var under torsdagskvällen som stora delar av det populära skidspåret förstördes av skoteråkare som körde i spåret. Ungefär 6 kilometer av det 15 kilometer långa skidspåret blev helt sönderkört.

Läs också: Efterlängtade spår är redo i skidparadiset: "Planerar att samtliga spår ska öppnas"

Där skotrarna har kört har de preparerade skidspåren helt försvunnit. På en del ställen där skotrarna stannat och sedan gasat i väg har det bildats snöhögar som måste skottas bort. Dessutom har skotrarna kört intill spåren, något som också försvårar för spårläggarna som vill ha lös snö att kunna använda för att reparerar banan.

Tajmingen är allt annat än god. I morgon lördag är det nämligen dags för Trogstaloppet och då måste skidspåren hålla hög kvalitet. Att reparera spåren kommer att ta hela fredagen.

– Vi får ju köra ett par varv och det tar mycket tid eftersom vi måste köra så sakta. Ju mer de kört desto svårare blir det för oss att göra nya spår.

Läs också: Krönika: En vädjan från en skidåkare

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning