Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De arrangerar Hudikkalaset

/
  • Förberedelserna i Rådhusparken har pågått sedan i måndags, i dag startar Hudikkalaset. Arrangörerna Jonas Ohlsson och Jonas Hamlund är lugna och förväntansfulla, de har koll på läget.

Det är Jonas Hamlund och Erik Ohlsson som håller i trådarna för det snabbt växande Hudikkalaset. Allt är planerat och klart inför helgen, det enda som verkar oroa är vädret.

Annons

– Jag tittar på väderprognoser till förbannelse, säger Erik.

Jonas och Erik lärde känna varandra på Borka brygga, när Jonas Hamlund drev restaurangen och Erik Ohlssons band Två backar läsk gjorde sin debut på bryggscenen.

Jonas är ny i rollen som kalasarrangör, men knappast någon nybörjade när det gäller den här typen av arrangemang. Som femtonåring började han jobba på stadsfesterna i Hudiksvall och efter tiden som krögare på Borka brygga har han haft restaurang i fjällen.

Erik, som arrangerar sitt tredje kalas, har en bakgrund som musiker och har både pluggat och jobbat med ekonomi. Upprinnelsen till kalasen var att han tyckte att det saknades en stadsfest i Hudiksvall.

– Jag tänkte att jag får väl köra igång en själv.

Hudikkalaset har vuxit undan för undan. Första året var det en dag, i år är det tre.

– Vi har kunnat växa och boka tyngre artister i år tack vare att vi har lyckade kalas bakom oss. Folk har tyckt att det har varit trivsamt, och ekonomiskt har vi gått runt, säger Erik.

Under onsdagen hade det sålts fyra gånger så många förköpsbiljetter som förra året. Och det är inte bara folk från Hudiksvall och Hälsingland som tänker kalasa i helgen.

– Vi har fått mejl från en japansk tjej som säger att hon är på väg hit. Hon är nyfiken på talangtävlingen och hon gillar Ulrik Munter. Vi får se om hon dyker upp!

Mer läsning

Annons