Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagsböter för snöras på bilar

Dåligt skottat tak blev en dålig affär.

Annons

Snöraset från ett tak på Storgatan i Hudiksvall, kostar fastighetsägaren 40 000 kronor. Domen i Hudiksvalls tingsrätt meddelades på torsdagen, med beskedet om dryga böter den bristande takskottningen.

Händelsen som ligger bakom böterna inträffade 2 mars 2011, då stora sjok av snö och is rasade från huset, och landade på tre parkerade bilar på Storgatan.

Alla bilarna fick omfattande skador. Bakrutor och framrutor var intryckta, på två av bilarna var även taken intryckta, och det kom flera mindre ras efter det första. Fastighetsägaren anser att han inte har varit oaktsam, utan lägger ansvaret på sin fastighetsskötare.

Han har också uppgett att han hade lagt märke till att det hade bildats en hängdriva på hustaket, och att han hade informerat fastighetsskötaren om att den måste tas bort. Så ska också ha skett, enligt fastighetsägaren, som framhöll att skottningen måste ha genomförts på ett felaktigt sätt.

Fastighetsskötare och snöröjningsentreprenörer har också fått ge sina versioner av vad som hade hänt före raset, och när tingsrätten har vägt samman alla vittnesmål och faktiska omständigheter, blir det fastighetsägaren som får bära ansvaret för snöraset och de skador som det vållade.

Mer läsning

Annons