Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackås kan tvingas flytta

/

Hyreskontraktet för Dackås konditori har löpt ut och nu har de åter hamnat i en situation när de riskerar att flytta.

Annons

– Ja, det stämmer, säger Mathias Mohlin med ett uppgivet skratt. Det är precis som med den förra hyresvärden, förklarar han. Vi hade verkligen hoppats att få vara kvar en längre period än tre år.

Mohlin meddelar att det just nu pågår en omförhandling av hyrorna och att kontraktet är uppsagt. Hyresvärden, Nya Statt i Hudiksvall AB, vill höja hyran. Motivet ska vara att de vill ta ut marknadshyror och de har räknat ut ett kvadratmeterpris som inte fanns tidigare.

– Vi tog en större lokal på objektshyra och har inte diskuterat kvadratmeterpris, säger Mohlin och berättar att de kostat på lokalerna en och en halv miljon och att de inte förväntat sig en chockhöjning med 25 procent.

Hyresvärd är Nya Statt i Hudik AB, som ägs av Anders Johansson.

– Det här är inget vi kommenterar eftersom det är en affärsuppgörelse, förklarar han.

Frågan om den nya hyran ska behandlas i hyresnämnden eftersom parterna är oense. Ett medlingssammanträde ska ske 21 juni vid Hudiksvalls Tingsrätt.

Irja Claesson är hyresråd vid Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och handlägger frågan.

– Vi kommer att gå igenom vad man vill och varför man begärt sammanträde. I bästa fall träffar man ett nytt avtal och i sämsta fall gör man det inte. Det vanligaste är att man löser det i en förhandling, berättar hon.

Mer läsning

Annons