Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cruising får egna vägar

/
  • Anna-Karin Gradin och Kristoffer Halvarsson vid polisen hoppas att det blir en trevlig cruising i Hudiksvall på lördag.

En slinga för cruisingtrafiken ska lösa problemen med trafikstockning och busliv som bruka uppstå i samband med evenemanget.

Annons

Anna-Karin Gradin vid polisen i Hudiksvall ger en bild av hur det brukar se ut vid cruisinghelger:

– Problemet som vi ser just här på Hamngatan är att många vill visa upp sina bilar, vilket vi förstår, samtidigt som det är mycket publik och många krogar i stråket. När bilarna möter varandra blir det trafikstockning och svårt för polis, ambulans och räddningstjänst att ta sig fram.

Samtidigt betyder det erfarenhetsmässigt mer jobb för ordningspolisen, eftersom det brukar inträffa mycket fylleri och bråk än en lönehelg, koncentrerat till ett område. Det är också anledningen till att polisen tog kontakt med gatuchef Roland Olsson vid tekniska verken för att jobba ihop en lösning.

– Vi har infört tillfälliga lokala trafikföreskrifter och har köpt in skyltar för 18 000 kronor. De flesta av dem har vi användning av även i framtiden, betonar Roland Olsson.

Det är en oorganiserad cruising som väntas på lördag och den blir något av en generalrepetition inför den stora, organiserade, cruisingen i slutet av juli.

Åtgärden innebär bland annat att Hamngatan enkelriktas och att tillfartsvägarna upp mot Storgatan stängs av för trafik under lördag kväll klockan 18.00 fram till söndag morgon 04.00.

– Vi gör det här för att det ska bli en trevlig cruising för deltagare, publik och alla som jobbar med det här och för att trafiken ska flyta på bättre, säger Anna-Karin Gradin vid polisen.

Mer läsning

Annons