Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coloramatomten till salu på nytt

/

Försäljningen av två tomter vid Colorama görs nu om på initiativ av tekniska nämnden i Hudiksvall.

Annons

– Vi tolkar det som att den tänkte köparen brutit affären, så tomten är ute på ny försäljning, säger Annika Huber (S) ordförande för tekniska nämnden.

Läs mer: Trafiksituation knäckfråga för ny tomt

Den så kallade Coloramatomten fick sitt namn efter att Jonas Holm i slutet av 2009 tagit initiativ för att bygga en ny färgaffär bredvid den nuvarande butiken. Där skulle också bli lokaler för en vårdcentral innan byggprojektet lades på is 2011 när Jonas Holm avböjde att köpa marken efter att överklaganden försenat byggplanerna.

Läs mer: Industrispår krokben för ny vårdcentral

Men en detaljplan för de två tomterna Varvet 6:3 och 6:7 gjordes och den lämnar stora möjligheter för ny verksamhet, allt från vård, kontor, handel och småindustri tillåts enligt detaljplanen.

JK Specialsnickeri fick ett köpeavtal på marken för 3,3 miljoner kronor i januari 2014 med avsikt att bygga snickerilokaler samt tillverkning av produkter för marknadsföring.

Läs mer: Coloramatomten kan få ny ägare

Försäljningen godkändes av Hudiksvalls kommunfullmäktige men tekniska nämnden anser nu att köparen inte fullföljt sina åtaganden för att genomföra affären.

– Vi måste se till att få snabbare omsättning på tomtmark, säger Annika Huber.

Därför ligger nu marken ute på nytt för försäljning och nämndens ordförande bedömer att det finns intresse för att etablera sig på tomten.

Sedan förra omgången har Hudiksvalls kommun ändrat kriterier för hur fastigheter ska värderas. Tekniska nämnden har därför beställt en ny värdering för att komma fram till ett tänkt pris på marken. En ny försäljning måste godkännas av fullmäktige som ska godkänna affärer över en miljon kronor.

Mer läsning

Annons