Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chatta med politikerna om vallöftena

/

Det har gått drygt år sedan förra valet. Kommer du ihåg vad partierna har lovat? Har du frågor som du vill ställa till kommunalråd Jonas Holm (M) eller oppositionsråd Mikael Löthstam (S) ?

Annons

Kommer du ihåg valet den 19 september 2010? I Hudiksvalls kommun hade inget av blocken fått en egen majoritet och allt hängde på Miljöpartiet. De valde de borgerliga partierna och tillsammans bildade de Hudiksvallsalliansen. Alliansen tog över makten och presenterade en gemensam programförklaring med totalt över 50 vallöften. De lovade att inom 100 dagar påbörja arbetet med 12 av dessa. Och efter 100 dagar hade de kommit en bra bit på väg, beslut om till exempel gratis parkering och solbryggorna i inre hamnen togs rätt så snabbt.

Vad har hänt sedan dess och hur ser det ut i dag, när över halva mandatperioden har gått? Det ekonomiska läget är ansträngt och alliansens budget för 2013 kritiserades skarpt av flera fackförbund. Personal inom skolan har varslats om uppsägning och många lärare är oroliga för kvaliteten inom skolan. Samtidigt behöver lokaler rustas och majoriteten har flera stora framtidsfrågor att ta itu med.

Vindkraften och Kattvikskajen är angelägna framtidsfrågor. I dag är den frågan som engagerar mest utan tvivel Medskog. Vad är den viktigaste frågan för dig? Passa på att chatta med politikerna i dag, torsdag, mellan klockan 14 och 15.

Mer läsning

Annons