Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrumhandeln vill utvecklas med Medskog

Handeln i Hudiksvall kan vinna på ett samarbete med de aktörer som etablerar sig på handelsområdet Medskog. Men en galleria kan bli en konkurrent.

Annons

– Nu vill de bygga betydligt större än vad som tidigare sagt. Om det inte får lokalerna uthyrda och gör en galleria, så kan det påverka centrumhandeln, säger Toni Björklund vid Hudik City, en samarbetsorganisation för centrumhandeln.

Men föreningen har i övrigt inga synpunkter på planerna att göra ett 8 200 kvadratmeter stort handelshus med bland annat butikskedjan Rusta som hyresgäst.

– Vi kan inte styra över vad som händer på Medskog. Så länge allt går rätt till där ute så fokuserar vi på att utveckla Hudiksvalls centrum, säger Toni Björklund.

Som handelscentrum kan Medskog locka fler konsumenter till Hudiksvall med ett upptagningsområde som sträcker sig till Ljusdal och Söderhamn.

Med ett strategiskt läge vid E 4 och en riksväg 84 som tar allt mer fjälltrafik finns det också potential att få stopp på långväga resenärer. Därmed finns också en möjlighet att locka besökare in till Hudiksvalls centrum bedömer Hudik Citys styrelse.

– Vi vill utveckla centrumhandeln och vi vill göra det i samarbete med Medskog. Det kan bli en vinna-vinna situation, säger Toni Björklund.

Mer läsning

Annons