Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för boenden på Furulund

/
  • Generalentreprenör för bygget intill Morän- och Marielundsvägen blir Hälsingebygg.

Markarbetet är igång inför de nya LSS-bostäderna som ska byggas i Hudiksvall. Sex lägenheter ska stå klara nästa sommar.

Annons

Den nya envåningsbyggnaden på totalt 600 kvadratmeter byggs för personer med psykiska eller fysiska handikapp och ligger i skogspartiet intill den väg som leder upp till Marielundsvägen, och strax söder om industriområdet Furulund.

- Huset kommer att ha sex lägenheter och personalutrymmen och ska stå klart i juni 2013, berättar Jan Frisk, projektledare på kommunens fastighetsavdelning.

Lägenheterna blir av olika storlekar och byggs för att möta de krav som sätts på LSS-boende (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). I princip blir huset likadant som det som nyligen byggts på Kristineberg, men man har handikappanpassat det ytterligare lite, berättar Jan Frisk.

- Den största skillnaden är att de får höj- och sänkbara kök. Badrummen är förberedda på antingen dusch eller bad, och några lägenheter byggs större så att det ska få plats med till exempel en lift, om man behöver det för att kunna ta sig upp. Vi vet ju inte i dag hur stort hjälpbehov de boende kommer att ha, och på det viset slipper vi handikappanpassa i efterhand.

Infarten kommer att gå via Furulund och Granebovägen.

- Den enda förändringen blir en ny infartsväg från Granebovägen och att vi sätter upp staket med grind mot cykelvägen från Marielundsvägen, säger Jan Frisk.

Mer läsning

Annons