Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bunnes jobb göra kulturplan

Sten Bunne ska arbeta med att göra en kulturplan för kommunen och att utveckla kulturen.

Annons

När Sten Bunne tillträder sitt nya jobb den 18 februari kommer han att arbeta som enhetschef för allmänkulturen och arbeta som kulturutvecklare.

En av de första uppgifterna han kommer att få ta sig an, blir att göra en kulturplan för Hudiksvalls kommun.

- Det finns viljeinriktningar sedan tidigare, men det finns ingen kulturplan. Alla kommuner ska ha en kulturplan och den ska tas fram nu. Det är en prioriterad fråga, säger Ingela Rauhala, förvaltningschef Lärande och kulturförvaltningen. .

Sten Bunne kommer också att arbeta med övergripande kulturfrågor och för att utveckla kulturen i kommunen. En annan arbetsuppgift blir att utreda och besvara medborgarförslag som rör kulturen.

Kommunens kulturavdelning är uppdelad i tre olika områden, kulturskolan, biblioteken och den så kallade allmänkulturen. Allmänkulturen ser till att arbeta för att det finns kulturella aktiviteter i kommunen. Dels genom att arrangera utställningar och evenemang i kommunens regi, dels genom att stötta föreningar och organisationer med deras kulturarbete. Hudiksvalls kommun har tre anställda inom allmänkulturen. Som enhetschef kommer Sten Bunne att vara chef över de andra två som arbetar med allmänkultur. Men jämför man med hans tidigare tjänst, som verksamhetschef över kulturen, kommer det nya chefsuppdraget inte att vara en så stor del av tjänsten. Han går från att vara chef över 46 personer, till att vara chef över två.

Han kommer dock att få behålla den lön han haft som verksamhetschef över kulturen, drygt 38 000.

Tjänsten som kulturutvecklare har enligt Ingela Rauhala varit vakant sedan september 2012. Det är alltså ingen ny tjänst som har skapats för Sten Bunne.

Mer läsning

Annons