Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bron på nya E4 för låg

/

När vintern kommer skulle höjden på bron över nya E4 vid riksväg 84 kunna bli ett problem. Åtminstone så som den ser ut nu.

Annons

Bron har inga svårigheter med att hantera den öppna trafiken. Det är när snön kommer som det skulle kunna bli problematiskt.

– Vi har bekräftat att den är för låg och att något måste göras, säger Patrik Roos på Trafikverket, som är biträdande projektledare för E4 Hudiksvall.

Entreprenör för projektet E4 Hudiksvall är NCC. Deras platschef Magnus Persson förklarar att det är i ena hörnet av den bågformade bron, som det är lite för nätt i marginalen.

– Det är inga större konstigheter. Det är en projekteringsmiss och det handlar om några centimeter. Allt kommer att åtgärdas och det är ingen som kommer att bli drabbad av några kostnader, säger han.

För att hamna på rätt sida om marginalerna, kommer nu vägen att sänkas.

– Det är lättare att åtgärda nu än när trafiken är igång. Men det är så pass litet att det kommer att fixas till på två dagar. Det kommer att bli lugnt med vägbygget nu i två veckor, sedan tar vi tag i det någon dag när det passar, berättar Magnus Persson.

Höstens invigning av den nya sträckan ska vara helt ohotad av det här.

Mer läsning

Annons