Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråttom med beslut om Medskogshandel

/

Ska man tillåta handel eller inte i Medskogsområdet? På måndagen kom de sista samrådsyttrandena in till kommunen och redan i dag ska byggnadsnämnden besluta om att ställa ut planförslaget för granskning. Men den korta tidsfristen innebär inte några problem, menar nämndens ordförande Ann Berg (FP).

Annons

När tidningen besöker plan- och bygglovskontoret vid 11-tiden på måndagen är karttekniker Gun Sjödin Edlund upptagen med att registrera de samrådsyttrandena som kommit in under dagen.

Det är en konsult på WSP Samhällsbyggnad som har fått i uppdrag att sammanställa yttrandena och skriva en samrådsredogörelse. Redogörelsen ska tjäna som underlag när politikerna i dag, tisdag, ska besluta om att skicka förslaget till detaljplan för Medskogsområdet på utställning.

Men merparten av yttrandena kom in under gårdagen, däribland länsstyrelsens som först skulle komma på kvällen, efter vanlig kontorstid. Det verkar vara ganska kort om tid att sammanställa dem.

– Jag skulle tro att de har haft tillräckligt tid. De måste ju ha förberett det med de yttranden som kommit in tidigare. Jag antar att konsulten har avsatt tid hela dagen för det. Om jag vore konsult skulle jag ju jobba sent på kvällen, då är det inte fråga om att gå hem klockan fem på kvällen, säger Ann Berg.

Men varför är det så bråttom?

– Så att vi hinner få det här färdigt så att det kan komma upp i kommunstyrelsen. Det var viktigt att bli klart med det här i december, Biltema är ju angelägna om det.

Är det företag som får bestämma tidsplaner?

– De får inte bestämma, men har man möjlighet så gör vi det. Det är ju intressant för kommunen eftersom det gäller arbetstillfällen, säger Ann Berg.

Stadsarkitekt Mats Gradh anser att det ska finnas tid för att skriva en redogörelse som sedan används som underlag.

– Politiker ska ha god tid på sig att ta in synpunkter, det är vanlig ordning.

Men Ann Berg anser att de har tillräckligt mycket tid att ta till sig synpunkterna.

– Vi försöker få det här ärendet i hamn, men det är inte så att vi slarvar med samrådet. Jag utgår ifrån att vi får en väldigt djupgående redogörelse.

Hon menar att det är viktigt att påpeka att det i det här skedet handlar om att nämnden ska godkänna detaljplanen så att den kan ställas ut för granskning. Om byggnadsnämnden godkänner detaljplanen i dag, tisdag, kommer planförslaget att finnas utställt för granskning i plan- och bygglovkontorets lokaler mellan den 9 och 30 november. Då finns det återigen möjlighet att lämna synpunkter.

Mer läsning

Annons