Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra miljö för årets sommarjobbare

/
  • Lovisa Englund jobbar med ungdomsfrågor på Fastighetsanställdas Förbund.

Den här veckan åker flera fackförbund från LO runt på sommarjobbsturné i Gävleborg.

Annons

På onsdagen var det Hudiksvalls tur att få besök. Företrädare från bland annat Handels och IF Metall åkte till arbetsplatser och pratade med sommarjobbare, en tradition som sträcker sig över 20 år bakåt.

– Tidigare år har det varit rapporter om brist på arbetskläder, krångel med avtal och så vidare, men hittills i år har vi inte fått in något, säger Lovisa Englund från Fastighetsanställdas Förbund.

Förutom att åka till arbetsplatserna så ställde företrädarna också upp ett tält i stan dit man kunde komma och ställa frågor.

– En tjej kom fram till oss på torget och utbrast "varför får vi inte lära oss det här i skolan", berättar Lovisa Englund.

Hon trivs med jobbet att åka runt och träffa folk, och menar att reaktionerna på deras besök allt som oftast är bra.

– Det är väldigt kul att åka runt på sådana här turnéer, sommarjobbarna vi möter är ofta jättenöjda med den information vi ger och även från arbetsgivarens sida är det oftast glada miner.

– Om det skulle vara så att vi stöter på någon sommarjobbare där allt inte står rätt till försöker vi lösa det så snabbt som möjligt, antingen genom att prata med arbetsgivaren eller låta förbundet ta kontakt.

Mer läsning

Annons