Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra år för bilbranschen i Hudik

/

Handeln med nya bilar går ned, enligt branschorganisationen Bil Sweden. I Hudiksvall går man mot strömmen, enligt bilförsäljarna själva.

Annons

Enligt Bil Sweden sjönk nybilsregistreringen 2012 med 8,2 procent jämfört med 2011. Allt som allt registrerades 279 899 nya personbilar under fjolåret. I Hudiksvall tar bilbranschen larmrapporterna med ro.

– Om jag räknar antalet sålda nya och begagnade bilar, så har vi aldrig sålt fler än under 2012. Nybilsförsäljningen har inte heller minskat, säger Håkan Olsson, försäljningschef vid Bilmetro i Hudiksvall.

Vid Bil AB Anders Hedström bekräftas bilden. Nästan 280 000 nybilsregistreringar ligger för övrigt med marginal över genomsnittet, om man går några år tillbaka i statistiken, påpekar Anders Hedström.

Omsättningen i hans eget bolag ligger på samma nivå som under 2011, och även här finns det en alldeles ny bilhall på 380 kvadratmeter, för exponering av nya bilar. Med den utbyggnaden har de begagnade bilarna också kunnat flytta inomhus.

– Den nya hallen är delvis ett krav från generalagenten, delvis är det vi själva som har velat satsa. Ska man vara med, då måste man satsa, förklarar Anders Hedström.

Vid Biltjänst i Hudiksvall AB ligger försäljningen i stort sett på oförändrad nivå. Och här bygger man just nu, för att kunna flytta in de begagnade bilarna. Nybilshallen byggdes 1999, och har uppdaterats några gånger sedan dess, berättar vd Mats-Olov Mattson.

– Förhoppningen är givetvis att vi ska kunna sälja fler bilar, med den nya hallen. En bil som står under snön är inte intressant att titta på. Inomhus kan de presenteras på ett mer tilltalande sätt, säger Mats-Olov Mattsson.

Mer läsning

Annons