Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbolaget får påringning

/
  • Bredbandsutbyggnaden tog stopp i Svågadalen, trots att det krävdes minimal insats för att få bredband till hyresgästerna.

Fiberstaden kommer nu att ta kontakt med Hudiksvallsbostäder för att se om det går att ordna fiberanslutning till de kommunala bostäderna i Ängebo.

Annons

– Jag har på listan att jag ska kontakta Hudiksvallsbostäder och det kommer jag att göra, absolut, säger Bia Larsson, vd vid Fiberstaden som sköter utbyggnaden av fibernätet inom Hudiksvall och Nordanstig.

Enligt henne finns det inte några vinstkrav som hindrar Fiberstadens utbyggnad av fibernätet i Ängebo. I stället handlar det om att de som bor på landsbygden måste gå samman för att ta del av stödinsatser.

Bakgrunden är en ambition om att få ut så mycket bredband som möjligt av de pengar som finns tillgängliga inom landsbygdsprogrammet.

– Det finns några som har ett enormt intresse, men det är inte tillräckligt många som vill ansluta sig, berättar Bia Larsson.

Villkoren för bidrag listas hos Jordbruksverket. Bland annat får inte stödet ges till tätorter med fler än 200 invånare. Bia Larsson håller med om att det finns ett stort behov av bredband och att det är särskilt viktigt för de äldre.

– Jag skulle vilja se att man såg samhällsnyttan i ett vidare begrepp och att man vägde in omsorgen i besluten.

Hudiksvallsbostäder lovar kolla.

Mer läsning

Annons