Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollplan togs bort efter klagomål

/
  • Thomas Edebjörk, Anna Maria Löfgren och Elsa Löfgren, fem år, på den nedplockade aktivitetsplanen vid Östanbräcksvägen.

Från bollplank, tennisplan och basketkorgar till ingenting alls. Hyresgäster kritiserar Hudiksvalls Bostäders beslut att ta bort redskapen.

Annons

På aktivitetsplanen vid Östanbräcksvägens bostadsområde fanns förut möjligheter till en mängd olika aktiviteter; tennisplan med nät, bollplank och basketkorgar. Den var flitigt använd av såväl hyresgäster som andra intresserade.

Efter klagomål från hyresgäster, som stördes av att ungdomar lekte på planen sent på kvällen, beslutade Hudiksvalls Bostäder att plocka bort redskapen från planen.

– Förut stod där en skylt om att planen inte fick användas efter klockan tio. Så en dag var skylten utbytt mot en annan som sade att man nu skulle plocka ned reskapen eftersom att reglerna inte efterföljts. Det första jag märkte var att basketkorgarna helt plötsligt var borta, säger Thomas Edebjörk, boende på Östanbräcksvägen.

Thomas Edebjörk tycker att Hudiksvalls Bostäders beslut att ta borta redskapen var väl drastiskt.

– Jag förstår att de måste agera om folk blir störda. Men sättet det gjordes på var lite osjyst.

Nils-Erik Blomdahl, VD på Hudiksvalls Bostäder bekräftar att de plockat bort redskapen från planen, och menar att det viktigaste är att hyresgästerna nu inte blir störda av sena aktiviteter.

Mer läsning

Annons