Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokrean har startat

Deckarna och kokböckerna står sig än. Men intresset för bokrean svalnar bland köparna.

Annons

– Man kan fortfarande göra fynd på bokrean, men internet är en stor konkurrent. Som tur är har vi inte känt av det så mycket här än, sade Erik Hedvall från Hälsinge B.O.K.

Margit Zettlin från Enånger botaniserade bland böckerna i stånden under förmiddagen. Åke Tyberg från Skärså gjorde sällskap och fick äran att passa kundkorgen som successivt fylldes på med bok efter bok.

– Här har vi en krukväxtbok, en om fjärilar, romaner... Och den här Jan Guillou verkar intressant. Men det var ovanligt lite folk här i år. Förr var det kö från ingången. Men det säljs väl mycket på internet, sade Margit Zettlin.

Deckarna rasslar på vid kassan och fler och fler får upp ögonen för biografier. Barnböckerna går ofta åt och trädgårdsböckerna är populära, berättar Erik Hedvall.

Intresset för matlagning lockade Karin Wimark från Bergsjö till årets bokrea. Hon och många andra kom för att fynda kokböcker. Men frågan är om det blir något fynd.

– Jag vet inte om det lönar sig att handla på bokrean egentligen. På nätet är det ungefär samma pris. Det bästa är att vänta tills det blir halva reapriset, så jag kollar mest, sade hon.

Se tv-klippet och hör om fynden man kan göra på bokrean.

Mer läsning

Annons