Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bohmans efterträdare utsedd

/
  • Miljöpartisten Kåge Wallner kommer att samarbeta mycket med Centerpartiets Caroline Schmidt om han blir vald.

Miljöpartiets förslag till Göte Bohmans efterträdare i kommunledningen är utsedd.

Annons

Kåge Wallner är 63 år och relativt ny som politiker. Han har tidigare bland annat jobbat som barnomsorgschef inom socialtjänsten fram till 1992 och innan den politiska debuten för tre år sedan som regionchef inom Vision (tidigare SKTF).

Han förklarar sitt sena inträde i politiken med att han inte känt sig bekväm med att vara politiskt aktiv i de tidigare positionerna.

– När valberedningen presenterade sitt förslag förklarade jag att jag känner mig glad, ödmjuk och hedrad över uppdraget, säger Kåge Wallner.

Samtidigt är det inte mycket till föryngring i Miljöpartiets styre, en 63-åring ersätter en 70-åring.

– Det är önskvärt att vi ska föryngra, tycker Wallner. Jag hoppas att det blir föryngring genom min post i omsorgsnämnden. Det är en önskvärd utveckling.

Agneta Nordenström från Miljöpartiets valberedning förklarar valet:

– Kåge har gjort ett bra jobb som omsorgsnämndens ordförande, han har ett stort kontaktnät och är en prestigelös person. Inom styrgruppen är vi väldigt nöjda.

Wallner ska väljas på höstmötet 23 september om allt går valberedningens väg.

På frågan om det blir skillnad med honom på posten jämfört med Bohman, svarar Wallner:

– Vi har båda blivit satta att företräda Miljöpartiet. Men det är klart att vi är olika personer och det kan bli vissa skillnader. Min kompetens ligger mer inom det sociala området, med sociala frågor, ungdomsfrågor och arbetsmarknad. Vi är inte längre något enfrågeparti och det hoppas jag ska märkas.

Mer läsning

Annons